Boende

Älvstorps Vårdhem öppnade 1975. Hela vårdhemmet är om- och tillbyggt till lägenheter enligt socialstyrelsens normer, och lokalerna är väl anpassade för vårt syfte. Vi har sex stycken avdelningar, innehållande både enskilda lägenheter och ett flertal gemensamma utrymmen.

Våra ambitioner är att ge trygghet, god omvårdnad och välbefinnande, och vårt mål är att varje gäst ska betrakta Älvstorp som sitt hem så länge han eller hon bor här.

Olika boendealternativ

I våra lokaler finns 48 HVB-platser, där vissa har egen ingång. Lägenheterna är runt 40 kvadratmeter stora och innehåller köksdel, toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Vi har fem platser i utslussningsboende, något vi ser som en mycket viktig resurs då vi på så sätt säkerställer att den som lämnar oss har goda förutsättningar att vara redo att bo själv.

Här finns också två separata lägenheter med möjlighet till särskilt boende.

Vi tror på kontinuitet och trygghet i omvårdnaden, och en viktig del i det är att vi har små enheter. På varje avdelning finns 7–10 gäster. Vår personal har stor kunskap och erfarenhet, och många av dem har arbetat länge hos oss.

 

Liten hund på besök

Gemensamma utrymmen och aktiviteter

På Älvstorp finns flera gemensamma utrymmen att träffas och umgås i. Förutom dagrum och matsal har våra gäster också möjlighet att sysselsätta sig med flertalet aktiviteter.

Att våra gäster kan leva ett stimulerande liv när de bor hos oss är viktigt för känslan av välbefinnande. Samtidigt har vi en mycket lugn miljö på Älvstorp, något som är minst lika viktigt.

Aktiviteter

ATT GÖRA PÅ ÄLVSTORP

Här finns bland annat bordtennis, biljard, biorum, träningslokal, utomhuspool, bastu, bingo och annat.

ANDRA AKTIVITETER

Vi anordnar också utflykter, resor och annan underhållning, såsom fotbollsmatcher, konserter, biblioteksbesök, kyrkobesök och annat.

 

Kökspersonalen på Älvstorp

Vällagad mat från egen restaurang

Vi har ända sedan starten 1975 betraktat kosten hos oss som vårt adelsmärke och som en viktig del i våra gästers vistelse. Hos oss ska maten alltid vara lagad från grunden av våra egna kockar, och den ska alltid vara välsmakande, välbalanserad och näringsrik.

Med egen restaurang och engagerade kockar ger vi våra gäster omvårdnad från grunden, såväl kroppsligt som själsligt.

Se veckans lunchmeny.