För dig som klient

Vi vill inte att du ska känna dig som en besökare hos oss, utan att Älvstorp känns som ett riktigt hem.

Som klient hos oss kommer du att bli väl omhändertagen. Sedan 1975 har tusentals klienter passerat våra portar – och alla har varit unika. Det är någonting som är viktigt att komma ihåg: två personers situation kan vara likartade, men är aldrig identiska. Som klient hos oss vill vi att du ska känna att du varit med och bestämt hur din vistelse här hos oss har utformats – både vad gäller vård och fritid. Vi vill inte att du ska känna dig som en besökare hos oss, utan att Älvstorp känns som ett riktigt hem.

Hos oss kan du förvänta dig god och nyttig mat lagad från grunden. Du har eget boende i en cirka 40 kvadratmeter stor lägenhet, och i våra lokaler finns bland annat träningsanläggning med både bastu och bassäng. Vi erbjuder många fritidsaktiviteter både på och utanför Älvstorp, såsom bordtennis, biljard, biobesök, fiske, svampplockning, cafébesök och mycket mer.

Boendet

Älvstorps Vårdhem öppnade 1975. Hela vårdhemmet är om- och tillbyggt till lägenheter enligt socialstyrelsens normer och lokalerna är väl anpassade för vårt syfte. Vi har sex stycken avdelningar, innehållande både enskilda lägenheter och ett flertal gemensamma utrymmen.

Våra ambitioner är att ge trygghet, god omvårdnad och välbefinnande, och vårt mål är att varje klient ska betrakta Älvstorp som sitt hem så länge han eller hon bor här.

Olika boendealternativ

I våra lokaler finns 48 HVB-platser, där vissa har egen ingång. Lägenheterna är runt 40 kvadratmeter stora och innehåller köksdel, toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Vi har fem platser i utslussningsboende, något vi ser som en mycket viktig resurs då vi på så sätt säkerställer att den som lämnar oss har goda förutsättningar att vara redo att bo själv.

Här finns också två separata lägenheter med möjlighet till särskilt boende.

Vi tror på kontinuitet och trygghet i omvårdnaden, och en viktig del i det är att vi har mindre enheter. På varje avdelning finns 7–10 klienter. Vår personal har stor kunskap och erfarenhet, och många av dem har arbetat länge hos oss.

Gemensamma utrymmen och aktiviteter

På Älvstorp finns flera gemensamma utrymmen att träffas och umgås i. Förutom dagrum och matsal har våra gäster också möjlighet att sysselsätta sig med flertalet aktiviteter.

Att våra gäster kan leva ett stimulerande liv när de bor hos oss är viktigt för känslan av välbefinnande. Samtidigt har vi en mycket lugn miljö på Älvstorp, något som är minst lika viktigt.

Aktiviteter

Att göra på Älvstorp

Här finns bland annat bordtennis, biljard, biorum, träningslokal, utomhuspool, bastu, bingo och annat.

Andra aktiviteter

Vi anordnar också utflykter, resor och annan underhållning, såsom fotbollsmatcher, konserter, biblioteksbesök, kyrkobesök och annat.

Vällagad mat från eget kök.

Vi har ända sedan starten betraktat kosten hos oss som vårt adelsmärke och som en viktig del i våra klienters vistelse. Hos oss ska maten alltid vara lagad från grunden av våra egna kockar, och den ska alltid vara välsmakande, välbalanserad och näringsrik.

Med engagerade kockar ger vi våra gäster omvårdnad från grunden, såväl kroppsligt som själsligt.